Bir idam mahkûmunun son günlüğü
Nedendir içimde bugün hem kurtuluşumun sevinci, senden ayrılışımın da hüznü var, biliyorum giden geri gelmeyecek, yalan olan hayal olan bir an belirecek.
Kim bilir ben gidince, yerime başkası gelecek, oda bakacak sana, aslında sana değil o bakışlar, o bakışlar güneşe aya olacak.
Yattığım o paslı yatağım, içtiğim demir kulp bardağım, insanlardan çok sizi daha çok özleyeceğim, lakin şu an artık sözün bittiği yerdeyim.
Paslı rutubetli, odam benim ne anılar biriktirdim senle ne hüzünler belirdi duvarlarında, demir kapım ha açıldı açılacak, gelecek ansızın gardiyan….
Seslenecek bana o huysuz, o soğuk sesiyle: hadi hazırlan gidiyorsun, sana çizilen yolda yürüyorsun.
Neydi benim günahım neydi, anlık bir cinnet ya da anlık bir kör heves, beni düşürdü, soğuk nemli bir odaya.
O oda ki kopardı beni hayattan, hapse düşmek, mezara düşmekmiş anladım, anladım lakin çok geçti, ömrümden hayatımdan sular geçti, kurudu iliklerim, kurudu benliğim, artık bitti hayatım bitti ömrüm.
Heyhat son pişmanlıklarımla gidiyorum ne merhamet eder bana cellat ne de ben artık umut dilenir oldum.
Vesselam.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: