Dönüşüm
Bazen iç hesaplaşmalar, bazen iç duyumlar da bir dönüşümün temel yoludur, o yolda ilerledikçe kendimizi daha iyi tanırız ya da aslında kendimize ne kadar çok yabancı oluşumuz ortaya çıkar.
Her dönüşüm sancılıdır, zihinsel alıp vermelerle gider gelir, hayatımızın belli bir dilimi, ya ben olup çıkarız işin içinden, ya da çıkmazlara daha çok saplanırız, ama bu saplanış bir yerde son bulur.
Kimine göre anlamsız gülüşler, anlamsız derin bakışlar… Nereye baktığımızı bilemeden, dalıp gideriz, sonsuzluk okyanusuna, bir bakış ki acınası belki, bir bakış ki tünelin ucunda ışığı görmek gibi bir mutluluk kaplar belki bizi.
Dönüşüm iç dünyada sancılıdır, lakin dışa vuruşumuz o kadar derin olmaz.
Çünkü bizi bizden başka anlayan, bize bizden başka tolerans gösteren yoktur hayatta, kime göre neye göreydi bu dönüşüm, kendimiz için mi?
Yoksa başkasının mutlu olması için mi?
Evvela döşüm kendimiz için olmalı, başkası için dönüşüm, kendimize yabancılaşmanın adıdır.
Bu hayat bizim, bu yaşam tabi ki de bizim, bizim içinde dönüyor, bize verilen bir kıymet var, bir değer var, bir beklenti var.
O zaman değer aklıma ilahi bir düşünüş, belki de ilahi olmasına gerek yoktur, içimizden kopan fırtınaları dindirmek istercesine bir dönüşüm bizi bekliyor, bizi içine çekiyor, biz istesek te istemesekte.
Dönüşümün çıkardığı ses, tıkırdı, ahenk, bize nüfuz edince, ipek böceği gibi, bir başkalaşıma gark olur ya bir kelebek oluruz ya da bir yarasa oluruz, iç dünyamızın verdiği enerji ve beklenti, bize şekil verendir.
Dönüşüm öyle bir şeydir ki, tıpkı bir matruşka misali, içinden değişik değişik karakterler çıkar, çıktıkça eski karakterden bir kopuş meydana gelir.
İnsan kendini bulana kadar baya zaman geçer, bazen doğru bildiklerimizin yanlışlığına hapsoluruz, bazen doğru bildiklerimiz yavaşlatır bizi, bazen de yanlış bildiklerimizin doğruluğu bitirir içimizi.
Bir düşünüm bin dönüşümü getirir, dönüşümler hep sancılıdır, doğru dönüşümler bizleri ferahlığa, yanlış dönüşümler pişmanlığa götürür.
Evet sevgili okurlarım, umarım iç dünyanıza seslenen bir ahenk olmuştur bu yazım, kendinize iyi bakın, dönüşümünüzün size faydalı olması dileğiyle…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: