Elinize Sağlık
Sağlık diyoruz. Evet, sağlık diyoruz çünkü ülkemizin sağlık alanındaki gelişmelerde kat ettiği yolu göz önüne aldık. Öyle ki, tüm dünyada adından söz ettiren birçok ülke korona virüsün yayılmasıyla birlikte sağlık alanında sınıfta kaldılar.
Belli ki ilk etapta umursamadılar kayıplar ve bulaşı artınca önlem almaya çalıştılar fakat doktorların söylemi gibi artık çok geç… O ülkeler yaşlılarına sahip çıkmadılar. Bile bile göz göre göre ölmelerine seyirci kaldılar. Korona dünya genelinde yaşlı nüfusunu adeta eritti. Yaşlı çınarlar bir bir hastalık yüzünden dünyaya veda ettiler.
Oysaki ülkemizde hükümetimiz öyle güzel tedbirler aldılar ki, ilk andan itibaren almış olduğu kararlarla sağlık alanına verdiği önemi tüm dünyanın gözleri önüne serdi. Yaşlılarımıza belirli saatlerde sokağa çıkmayın, sizler bizin ulu çınarlarımızsınız dediler ve dinimizin güzelliğini ve yaşlılarımıza olan güzel yaklaşımlarını dünyaya gösterdiler.
Bununla birlikte gençlerimize ise sizler bizim geleceğimizsiniz diyerek sahip çıktılar ve onlarında hastalıktan etkilenmemeleri için belirli yasaklar getirildi. Bu ve benzeri önlemler ile sağlık alanındaki gelişmeleri de yine dünya hayranlıkla izlemeye başladı. Hatta sağlık turizminin gelecek yıllardaki en büyük rağbet gren ülkesi olacağı kesin.
Birde Şanlıurfa’daki durumu ele alalım. Gerçekten bu krizi Şanlıurfa büyükşehir belediyesi ve merkeze bağlı ilçe belediyeleri çok başarılı bir şekilde yürüttü. Şanlıurfalı vatandaşların yanı sıra esnafın hijyen kurallarına uymaları konusunda son derece dikkatli ve bir o kadar duyarlı ve kibar yaklaşımlarla virüs konusunda uyararak gerekli önlemleri aldılar.
Belediyeler olarak, virüsün bulaştığı ve karantina sürecinde bulunan hastalara yardım ellerini uzattılar. Bununla birlikte şehrin genel temizliğini de gece gündüz demeden oluşturdukları hijyen timleri ile birlikte sağlayarak alınması gereken tüm önlemleri aldılar. Kimse kızmasın bunun altında farklı bir durumda aranmasın. Bunu yapan belediyeler genel olarak AK Partili belediyeler oldu.
Çünkü olay ciddiydi ve ciddiye almak gerekiyordu. Sağlık bu ihmale gelmez ve hata affetmez. Bu nedenle gerek Türkiye genelinde gerekse mukaddes ilimiz Şanlıurfa genelinde AK Partili belediyeler bu krizi gerçekten çok güzel bir şekilde kontrol etmeyi başardılar. Hem ülkemizin sağlık sistemine hem de ilimizin sağlık sistemine katkıda bulunan ve emeği geçen herkese sesleniyorum, elinize ve yüreğinize sağlık…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: