Oruç ayı hayırlı aydır
Toplumu kutuplaştıranlar Allah'ın yaratılışını yok saymak. Adalet hak ve eşitlik sağlanmasında yardımcı olmayan, insani değerlere sahip çıkmayan, komşusu açken tok yatan bizden değildir, her şey komşusunun elinden dilinden emin olduğun kimsedir.
Terazide doğru olmayan, ölümlere sebebiyet veren, toplumun ahlaki değerlerine sahip çıkmayan, adalet'te ayrım yapmak çalıştığı işin hakkını vermeyen, işçinin emekçinin hakkını yiyen, zulme sesiz kalan, yalan dolan işlerle meşgul olan, helal ve harama bakmayan, dinini çıkar karşılığında topluma gerçekleri aydınlatmayan kişi, gece gündüz demeden ibadet etse, hacca binlerce kez gitse, her gün oruç tutsa, kendi kendine eziyet edendir.
Onun için İslam âleminin bu konuda çok dikkat etmesi lazım, Çok kolay iyilik yapmak ama bu durumlara karşı kendi nefsine dürüst, samimi olmak lazım. Riya kötü heveslere kapılmamak, iradeli inançlı samimi olmakla olur.
Allah bizleri hakkıyla bilenlerden eylesin... Amin
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: